Descoperă Magia de Yule cu Statueta deosebită a Zeiței Gaya

Descoperă Magia de Yule cu Statueta deosebită a Zeiței Gaya

În timp ce sărbătorim Yule, o perioadă plină de bucurie, reînnoire și naștere, nu există un moment mai potrivit pentru a onora ciclul etern al vieții.

Yule marchează nașterea Zeului din Zeiță, aducând lumina în cel mai întunecat moment al anului. Yule provine din vechiul norvegian jól și din engleza veche géohol, care era un sezon de vânătoare după ce recolta era terminată. Acesta cădea în ceea ce numim acum decembrie, așa că în cele din urmă a devenit asociat cu sărbătoarea de Crăciun. Prima mențiune înregistrată a substantivului "Yuletide", conform Wikipedia, a fost în anul 1475. Sezonul Yuletide dura de la sfârșitul lui noiembrie până în primele săptămâni ale lunii ianuarie, dar sărbătoarea Yule dura trei zile, în timpul solstițiului de iarnă, și marca începutul noului an.

Yule era similar cu Paștele la Ierusalim înainte ca Templul să fie distrus. Pentru Paște, poporul evreu aducea miei, păsări și alte animale pentru sacrificiu. Sângele era oferit pe altar, iar carnea era gătită pentru masa de Paște. Conform istoricului și traducătorului de saga nordice Lee M. Hollander, la fiecare nouă ani, fermierii germanici (nordici) erau obligați să vină la templu (hof) și să facă sacrificii și sărbători pe o perioadă prescrisă de timp în timpul Yuletide-ului. Yule era sărbătorit în țările germanice cu sacrificii de animale, iar sângele sfințit era folosit pentru a picta altarul, stâlpii templului și supliciantul însuși, ca parte a ritualului. El era literalmente "spălat în sânge". Acest lucru era urmat de festivități, povești și băutură în jurul unui mare foc comun. În Grettis Saga, Yule este descris ca un timp de "cea mai mare veselie și bucurie între oameni".

Acesta era de asemenea un moment de a face jurăminte. Afaceri și căsătorii erau încheiate. Gøði (preot, judecător, șef) care era responsabil cu hof-ul purta un inel de aur mare în jurul gâtului său. Oamenii care depuneau jurământul își puneau mâinile pe acest inel și își făceau jurământul în fața martorilor. Un astfel de inel a fost găsit la săpătura unei reședințe de șef din secolul al XI-lea, la periferia localității Tissø, Danemarca.

Cel mai faimos hof a fost descoperit la Uppsala, Suedia. Același templu este menționat în Heimskringla, de Snorri Sturluson, și în jurnalul de călătorie din secolul al XI-lea al lui Adam din Bremen. Este descris ca adăpostind trei statui pe trei tronuri, unul pentru Thor, unul pentru Wodan (Odin) și unul pentru Fricco (Freyr). Există un lanț de aur mare în jurul clădirii, atârnând de la coama acoperișului și strălucind în lumina soarelui de departe. Alte relatări ale călătorilor menționează, de asemenea, acest lanț. În Ynglinga Saga de Snorri Sturluson, Uppsala era locul unde regele Domalde a fost sacrificat în toamnă după trei ani de foamete, în folosul poporului său, iar prosperitatea s-a întors. Prima zi a lui Yule cade în ultima zi a toamnei.

În Saga lui Hákon cel Bun, Haakon I al Norvegiei a schimbat data Yule-ului din zilele înconjurătoare ale solstițiului de iarnă în data în care era sărbătorit Crăciunul în restul Europei. Cu toate că sacrificiile și practicile religioase ale Yule-ului au fost abandonate, multe obiceiuri de Yuletide au continuat.Și ce modalitate mai frumoasă de a celebra această conexiune divină decât prin aducerea în casele noastre a unei statuete care reprezintă frumusețea și viața în sine?


Statueta Gaya oferită de Tiamat.ro este o reprezentare magistrală a Zeiței Gaya, personificarea Pământului însuși. Această statuetă impresionantă este sculptată cu detalii delicate, transmițând o energie puternică și o simbolistică profundă asociată cu fertilitatea, viața și regenerarea.

 

De ce Statueta Gaya este un cadou perfect pentru Yule?


1. Simbol al fertilității și al reînnoirii: În Yule, celebrăm reînnoirea ciclului vieții. Statueta Gaya aduce această energie în spațiul tău, amintindu-ți de puterea de regenerare a naturii.

2. Conexiune spirituală profundă: Gaya este văzută ca o Zeiță mamă, oferind o conexiune spirituală profundă cu Pământul și toate ființele vii. Această statuetă poate fi un punct focal în practicile spirituale sau de meditație.

3. Eleganță și calitate: Sculptată cu atenție la detalii și într-un mod care emite echilibru și frumusețe, această statuetă adaugă un aer de eleganță și rafinament în orice încăpere.

4. Cadou memorabil: Este un cadou minunat pentru cei dragi, exprimând afecțiune și recunoștință într-un mod profund și simbolic.

 

Cum poți achiziționa Statueta Gaya?

Produsul este disponibil exclusiv pe Tiamat.ro. Poți accesa link-ul pentru a admira mai aproape frumusețea acestei statuete și pentru a o adăuga în coșul tău.

În final, în Yule, când celebrați nașterea Zeului din Zeiță, Statueta Gaya este o alegere minunată pentru a sărbători ciclul etern al vieții și al regenerării. Adaugă magia și semnificația acestei sărbători speciale în casa ta și în viața celor dragi oferindu-le această statuetă remarcabilă.

Fie ca luminile Yule să aducă căldură și bucurie în inimile voastre!
Back to blog